Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колите на Сена и Шумахер в Сердика център

Колите на Сена и Шумахер в Сердика център

137
0

Уникални болиди ще могат да се видят от 17 септември в столичния Сердика център на булeвард Ситняково № 48. Автомобилите са част от колекцията на германската компания Интер рейс и разказват почти цялата история на Гран при през последния четвърт век, като се започне от Лотус-а на Аертон Сена и се стигне до Уилямс-а на Хуан Пабло Монтоя.

Специално внимание заслужават шампионските болиди на Деймън Хил и Михаел Шумахер, както и останалите експонатите като оригинални каски и екипи, които бяха могли да впечатлят и най-големите познавачи на този спорт. Присъствието на автомобилите от Формула 1 в един от най-престижните ни молове ще бъде съпътствано и от доста други събития, като сесии за автографи на български пилоти и продажба на оригинални артукули на отборите.

Специално внимание заслужават симулаторите, които пристигат с болидите. На тях всеки ще може да изпита уменията си да управлява формула, като най-бързите във виртуалните състезания ще получат много награди, между които и посещение на кръг от Гран при.

Болидите ще останат в Сердика Център до 3 октомври.

Заповядайте!