Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колите за 2021 г. ще са още по-добре обезопасени

Колите за 2021 г. ще са още по-добре обезопасени

2680
0
графика: Либърти Медия

Колите във Формула 1 за 2021 г. ще са още по-добре обезопасени. Това става ясно след съобщение от Световния съвет на ФИА.

Според него мерките за сигурност ще бъдат повишени драстично. Здравината и абсорбцията на енергия на шасито в неговата предна, средна и задна част ще бъдат много подобрени.

Мерките са в резултат от фаталната катастрофа на Антоан Юбер на Спа миналата година в състезание от Формула 2. При нея сериозни наранявания на краката получи Хуан Мануел Корея.

Подобрението в сигурността на колите ще включва още захващане с въжета на задното крило и задната краш структура, подобни на тези, които се използват при колелата.

Ще има и промяна в профила на предното крило, за да се предотврати получаването на голяма турбуленция от колата отпред към следващата я и автомобилите да могат по-лесно да се следват.

Страниците на предното и задното крило ще бъдат модифицирани така, че да дадат на екипите повече пространство за рекламни лога.

Британският производител Kulite пък е бил избран за официален доставчик на сензори за налягането и температурата на задвижващата система от 2021 до 2023 г.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.