Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Комацу: Магнусен трябва да събере представянето си през целия уикенд

Комацу: Магнусен трябва да събере представянето си през целия уикенд

644
0
Аяо Комацу
Аяо Комацу, снимка Хаас

Аяо Комацу коментира темата за пилотския състав на Хаас за 2025 г. Японецът призна, че Кевин Магнусен трябва да подобри представянето си, ако иска да остане в отбора. Комацу също така разкри, че от Хаас вече са започнали да търсят заместник на напускащия Нико Хюлкенберг.

Хаас все още не потвърдил пилотския си състав за следващия сезон. Миналия месец стана ясно, че Хюлкенберг си тръгва в края на годината и отива в Заубер/Ауди. Германецът се представя на високо ниво от началото на година. Благодарение на него Хаас заема седмото място при конструкторите с актив от 7 точки, като 6 от тях са спечелени от Хюлкенберг

Същевременно Магнусен изпитва сериозни затруднения. Датчанинът спечели само една точка в първите 8 старта за 2024 г. Магнусен участва и в няколко ненужни инцидента, заради които получи няколко наказателни точки. Заради това той е много близо до пропускане на състезание.

Комацу не гарантира, че Магнусен ще остане в отбора и догодина. Японецът заяви, че той трябва да подобри представянето и да бъде по-постоянен. Комацу добави, че по-добрите резултати ще засилят интереса към Хаас от страна на други пилоти.

„Не мога да кажа много. Разбира се, той трябва да се представя по-добре.  заяви Комацу. „Магнусен трябва да събере представянето си през целия уикенд. Това ще му помогне да записва по-силни резултати и да гарантира оставането си в отбора.“

Японецът добави, че по-добрите резултати ще помогнат на Хаас да привлече някой топ състезател.

„Най-добрият ни шанс да привлечем добри пилоти е чрез представянето ни на пистата. Това е, което се опитваме да правим постоянно“, обясни Комацу. Той обаче не разкри с кои пилоти се водят разговори.

„Не мога да кажа. Това би било много нечестно спрямо хората, с които разговарям. Нямаше да сте щастливи, ако говорехте с мен поверително и аз ви кажа, че говоря с вас за нещо“, каза още шефът на Хаас. Сред спряганите пилоти за Хаас са Оливър Беърман, Валтери Ботас, Гуаню Жу, Естебан Окон и дори Юки Цунода. Британецът има най-големи шансове, тъй като е младежки пилот на Ферари.

Този уикенд Хаас се насочва към Монако. Американският отбор има възможност да спечели добри точки на тясното улично трасе, особено ако се класира на по-челна позиция

„Очаквам с нетърпение Монако. Приятно е, защото е напълно различно предизвикателство от всяка друга писта и е уникална. Именно това прави Монако уникално и всички го очакваме с нетърпение“, завърши Аяо Кумацу.

Междувременно Магнусен също коментира предстоящия рейс уикенд в Монако.

„Това е най-добрата писта в календара за каране. Просто е феноменално да караш на тези малки тесни улички със стени навсякъде. Усещането си в автомобил от F1 в Монако за мен е най-доброто през годината“, каза Магнусен.

„Обичам Монако, това е любимото ми състезание. То е част от тройната корона и е едно от онези състезания, в които е изключително специално да грабнеш победата. Затова се надявам да остане в календара още дълго време.“

„Знаем, че в Монако няма изпреварвания, така че квалификация ще бъде много важна. Затова чувството е малко странно, особено в сравнение с други трасета, дори и улични“, завърши пилотът на Хаас.