Начало Moto News Контузеният Лоренцо получи разрешение да се състезава на Ассен

Контузеният Лоренцо получи разрешение да се състезава на Ассен

37
0
Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо получи официално разрешение да се състезава на Ассен в поредния кръг от шампионата на МотоGP само два дни, след като счупи ключица в катастрофа по време на тренировките.

Пилотът на Ямаха бе опериран веднага след това – в четвъртък вечерта, а по-късно днес ще се нареди на стартовата решетка на холандското трасе.
Двукратният световен шампион участва в загрявката сутринта. Той направи 11 тура без всякакви проблеми, като изоставането му от най-бързото време бе 0,7 сек. След това Лоренцо премина медицински преглед и след него получи разрешението да участва в надпреварата.
В крайна сметка сме тук, за да се състезаваме. В първите турове по време на загрявката изпитвах сериозна болка – особено при ускорение, тогава трябваше да се държа здраво. Обмислях и двата варианта – и да се откажа, и да продължа. Продължих още малко, болката намаля и направих още обиколки. Вече свикнах да позиционирам така тялото си, че да избягвам максимално болката – обясни пилотът.
Той ще е 12-ти на стартовата решетка и е наясно колко трудна ще е надпреварата за него:
Проблемът ще е, когато трябва да изпреварвам при спиране, тъй като не бива да насилвам прекалено рамото си. Имам хубав ритъм, чувствам се по-добре в завоите, макар и не чак толкова, колкото в четвъртък, разбира се. Както и да е, реших да се състезавам. Само финал днес ще е вече малка победа за мен, но ми се иска да взема поне пет точки или дори повече. По-малко не си струва цялото страдание. На финала ще разберем дали е имало смисъл. Гордея се със себе си заради положените през последните два дни усилия, както и с подкрепата от страна отбора ми.