Начало Moto News Контузиите на Хейдън от падането във Валенсия все пак са сериозни

Контузиите на Хейдън от падането във Валенсия все пак са сериозни

27
0
Дукати,Хейдън

Ники Хейдън е получил значително по-сериозни контузии при падането си на старта във Валенсия, отколкото се очакваше на пръв поглед. Без всякаква вина пилотът на Дукати бе отнесен заедно със своя съотборник Валентино Роси още в първия завой. Първоначално Хейдън се държеше за дясната китката, а в последствие бе видян да я охлажда в торбичка с лед. При последвалата рентгенова снимка бе установено, че има две счупвания на костици в китката. Поради тази причина Хейдън няма да може да вземе участие в тестовете на новото Дукати през тази седмица.

„Вероятно ще бъда опериран“, обясни Хейдън вчера. „Докторът на Дукати и моят личен доктор ще се консултират и тогава ще бъде взето решение. Искаме да изпратим снимките на няколко специалисти, които да изкажат и своето мнение. Разбира се съм разочарован, защото ни чака много работа по новия 1000 кубиков мотор. В Дукати са поработили здраво от последния път, когато го карах.

Разочарован съм, но след това, което преживяхме последните седмици няма да се оплаквам от една счупена китка. Можеше да се случи нещо далеч по-тежко в първия завой. Радостното е, че този сезон вече завърши. Щеше да е хубаво обаче това да не се случва точно преди тестовете.“

Следващите официални тестове ще се проведат на 31 януари 2012 г. на пистата Сепанг и Хейдън се надява да е готов да кара до тогава.

„Може да се излекувам до тогава, а може и да се наложи да ми бъде сложен пирон. Мястото е много неприятно и трябва да заздравее добре, особено на дясната ръка. В момента китката е обездвижена и не трябва да си играем с този проблем, защото може да прерасне в още по-голям. Днес сутринта, когато се събудих изпитвах болка, но смятах, че няма проблем да карам. Тръгнах да се обличам и тогава забелязах, че болката е доста силна. Отидох до поликлиниката, за да ми изпишат някакви обезболяващи, но когато докторът видя китката ми, веднага разбра, че нещо не е съвсем наред.“

След посещение в болницата във Валенсия Хейдън получил неприятната новина, че в близките седмици не трябва да се качва на мотор.