Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Корейската писта одобрена

Корейската писта одобрена

22
0
Гран при на Корея,снимка: KIC,Чарли Уайтинг

Корейската писта Йеонгам бе одобрена от ФИА по-малко от две седмици преди провеждането на състезание там – 17-и кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Техническият делегат на световната автомобилна федерация Чарли Уайтинг замина за провеждане на инспекцията след старта в Япония, след като проверката бе отлагана няколко пъти, при това в разрез с правилата на организацията. По време на уикенда в Сингапур делегация на организаторите от KAVO (Korea Auto Valley Operation) успя да убеди Уайтинг и Бърни Екълстоун, че ще се справи навреме и оползотвори максимално последния си шанс.

Новината бе посрещната с облекчение от хората на Йеонгам.

– Доволни сме, че всички работни операции приключиха и получиха одобрението на ФИА. Присъединяваме се към цяла Корея и приветстваме Формула 1 на пистата ни за първи път. Трасето ни е конструирано според последните стандарти и ще се превърне в център на автомобилния спорт в страната. Вярваме, че тазгодишната Гран при на Корея ще запали огромен интерес към спорта в държавата ни – коментира Юнг Чо Чунг, председател на KAVO.

Събитието се организира и ще се проведе с пълната подкрепа на централното правителство на Южна Корея и правителството на провинция Южна Джеола. Пистата е дълга 5,613 км с 1,2-километрова старт-финална права. Капацитетът й е 130 000 зрители и е, естествено, дело на немския архитект Херман Тилке.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter