Начало Други Корея претърпя 17-часова успешна операция

Корея претърпя 17-часова успешна операция

528
0
Хуан Мануел Корея
Хуан Мануел Корея, снимка: Формула 2

Хуан Мануел Корея претърпя 17-часова успешна операция на краката в Лондон след ужасната си катастрофа на състезанието в Белгия. Пилотът от Формула 2 се удари в Антоан Юбер при масовия инцидент на завоя Червената вода. При нея Юбер загина, а Корея получи тежки контузии.

Той дори бе поставен няколко седмици в изкуствена кома, като състоянието му бе критично, но стабилно. След операцията 20-годишният пилот направи първото си изявление за медиите след инцидента. Той заяви, че засега не е ясно дали ще се възстанови напълно, като е се готви за дълга рехабилитация.

„Последните няколко седмици бяха изключително тежки. По-тежки, отколкото всичко, с което съм се сблъсквал физически и умствено досега, каза Корея.

– Разбирам че с оглед на възстановяването на краката ми и особено на десния ми крак, бъдещето ми е много несигурно. Физическата ми рехабилитация ще бъде изключително дълга и сложна.“

В съобщение на семейството на Корея се казва, че целта не операцията е била да се възстанови десния му крайник, за който първоначално имаше опасения, че може да се наложи дори да бъде ампутиран. Първите няколко дни след операцията са били много напрегнати, докато стане ясно със сигурност дали тя е била успешна.

Корея ще остане в болницата в Лондон, където след 2 седмици ще трябва да претърпи една допълнителна, но далеч не толкова сложна операция. Лекарите очакват Хуан да може да напусне лечебното заведение след 6 седмици.