Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Новият Лотус е по-слаб от Минарди

Ковалайнен: Новият Лотус е по-слаб от Минарди

38
0

Хейки Ковалайнен призна, че новият болид Лотус Т127 е по-слаб, отколкото този на Минарди, който е тествал преди шест години.

В края на 2003 година Пол Стодарт даде шанса на финландеца да тества на Валелунга. По този повод от „Турун Саномат“ са помолили Хейки да направи сравнение между тогавашната кола на Минарди и новия Лотус, на което той е отговорил: „Трудно е да се каже, защото гумите са много различни… Новият Лотус обаче вероятно е по-зле на аеродинамично ниво, отколкото колите на Минарди спрямо конкурентите си тогава.

Съответно в момента изоставането на Лотус от лидерите е между 4 и 5 секунди. По този повод Ковалайнен сам призна, че най-големият им проблем е аеродинамиката. Финландецът също така се оплака, че никога не е започвал нов сезон с толкова малко изминати километри.

Въпреки това Тони Фернандес смята, че Лотус са показали прогрес през тази зима: „Смятаме, че ще бъдем на около 3.5 секунди от най-бързата кола, което е подобрение спрямо 5-те секунди от Херес. Продължаваме да се подобряваме.“