Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Сцеплението в първата тренировка беше като на рали отсечка

Ковалайнен: Сцеплението в първата тренировка беше като на рали отсечка

67
0

Технически проблеми попречиха на Лотус да изпълни докрай програмата си за първите свободни тренировки преди неделната Гран при на Канада – осми кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Ярно Трули загуби време и в двете сесии заради повреда, но Хейки Ковалайнен поне кара по предначертания план. Финландецът бе на по-малко от 0,7 сек от класиралия се пред него Хайме Алгерсуари (Торо Росо).

– И двете тренировки бяха доста добри. Пистата очевидно не е била използвана известно време и заради това беше доста мръсна в началото. Дори в края на изпитанията нивото на сцепление все още бе сравнително ниско, но пък при всички положения се подобрява! – коментира Хейки след общо 59 обиколки за деня. – Сутринта усещането беше малко като на рали Финландия. Иначе подобрихме баланса и вървим в правилната посока. Конфигурацията с ниско аероприлепяне изглежда работи прекрасно. Може би утре в квалификацията ще успея да предизвикам Торо Росо, но да видим какво ще стане. Ще се фокусираме върху това да укротим задната част на колата – допълни той.

Италианският му съотборник призна, че денят му е бил труден и от малкото си обиколки не е намерил удобни за него настройки.

– Усетих, че и твърдите, и меките гуми се съсипваха бързо. Благодаря на екипа за усилията им и се надявам късметът ми да се обърне утре – заяви Трули.