Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен тренира в пустинята

Ковалайнен тренира в пустинята

39
0
Хейки Ковалайнен

Триседмичната пауза между Гран при на Малайзия и Китай бе използвана от Хейки Ковалайнен, за да направи сериозни интензивни тренировки в Персийския залив и по-точно в Обединените арабски емирства. В сряда и четвъртък той бе намалил наполовина натоварванията.

„Разбира се настинката ми отшумя, но все пак трябва малко да се възстановя“, обяснява Ковалайнен, който в следващите дни смята смята да повиши интензивността на натоварванията.

Но освен сериозните тренировки, финландецът използва времето и да почива, като през вчерашния ден посети Яс Арена в Абу Даби, където бе на концертът на Елтън Джон.

„Надявам се да го срещна зад сцената“, съобщи Хейки Ковалайнен на профила си в Twitter. „През 2010 г. дарих средства за неговата фондация.“

Междувременно Ковалайнен имаше възможност да обсъди с инженерите си и проблемите от първите две състезания за годината.

„Поговорих си с обстойно с инженерите. Разбирането на гумите и умението всеки път да бъдат вкарани в температурния прозорец, нужен им да работят оптимално, при това при различни условия, ще е от решаващо значение и през тази година. Всяка смес работи при различни температури и ако не бъдат достигнати или бъдат превишени, представянето на гумите спада драстично.“