Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Връщането ми в F1 не е в моите ръце, ако става...

Ковалайнен: Връщането ми в F1 не е в моите ръце, ако става въпрос за пари

43
0
Хейки Ковалайнен

Резервният пилот на Катерам Хейки Ковалайнен призна, че има желания да се върне във Формула 1 през 2014 г., но ако това зависи от спонсори, за момента не може да направи нищо по въпроса.

Финландецът е част от тима на Катерам от 2009 г. (когато отборът се казваше Лотус), но за настоящия сезон бе заменен от Шарл Пик и Гийдо ван дер Гарде, които имат солидна финансова подкрепа.

Ковалайнен кара в петъчните тренировки за Гран при на Испания през тази година. Днес той бе зад волана на болида в първата тренировка на мястото на Шарл Пик, а на следващото състезание в Италия ще заеме кокпита на Ван дер Гарде отново за първите изпитания в петък.

Ковалайнен обясни пред финландския вестник Турун Саномат, че от Катерам са го потърсили, защото са искали той да оцени представянето на новите елементи по автомобила.

Беше дълга година. Въпреки че не се състезавах, успях да създам по-добра връзка с отбора. Тази с Тони (Фернандес) и останалите е много добра. Най-важното нещо ще е да се върна към състезанията. Не мога да кажа дали възможностите за това са добри или не. Но ако отново става въпрос само за пари, тогава връщането не е в моите ръце. Всеки знае в какво положение съм – не идвам с пари и ако намеря спонсор, тогава ще взема парите за себе си – пошегува се накрая финландецът.