Начало Избрани Крак: Алонсо не е участвал в дискусиите с Хонда

Крак: Алонсо не е участвал в дискусиите с Хонда

1218
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Майк Крак разкри още малко подробности относно сделката между Астън Мартин и Хонда. Шефът на британския екип бе категоричен, че Фернандо Алонсо не е участвал в дискусиите, които Астън Мартин е водел с японския производител.

Миналата седмица Хонда обяви завръщането си в F1 през 2026 г. Японската марка ще бъде доставчик на задвижващи системи на Астън Мартин. Екипът от Силвърстоун използва двигатели на Мерцедес до края на сезон 2025, след което ще започне работа с Хонда

Хонда се оттегли от F1 в края на 2021 г. Японците все пак продължиха да работят с Ред Бул като външен доставчик. Отборът от Милтън Кийнс дори водеше преговори за удължаване на партньорството с марката и след 2026 г. В крайна сметка двете страни не постигнаха съгласие. Това принуди Ред Бул да потърси нов партньор в лицето на Форд.

От Хонда посочиха изрично въвеждането на нови правила за задвижващите системи от 2026 г., както и целта на Формула 1 да се освободи изцяло от вредни емисии до 2030 г. като основни фактори за решението за връщане в спорта.

Крак коментира настоящите цели на Астън Мартин и бъдещото сътрудничество с Хонда.

„Целите не са се променили- искаме да се подобряваме година след година. Сега направихме сериозна крачка напред.  направихме крачка. Това вече е първото ни предизвикателство- да се подобрим и догодина“, сподели Крак.

„Сигурен съм, че ще се подобрим с времето. Това обаче не означава, че ще подобрим позицията си на пистата. Да ви кажа често това е много относително“, добави шефът на Астън Мартин.

Единият от пилотите на Астън Мартин- Фернандо Алонсо- има богата история с Хонда. Двукратният световен шампион бе част от екипа на Макларън при последното завръщане на японците в спорта. Алонсо преживя доста тежък период в отбора от Уокинг и отправи редица критики към моторите на Хонда. Въпреки това наскоро от марката заявиха, че не биха имали нищо против отново да работят с испанеца

Крак също така заяви, че както Алонсо, така и Ланс Строл не са участват в разговорите с Хонда.

Алонсо не е участвал в дискусиите с Хонда. Въпреки това той знаеше много добре за разговорите ни с тях“, каза Крак. „Искахме да се запознаем с неговите мисли и мнения, както правим с всяка тема. Фернандо е ключов член на екипа, както и Ланс.“

„Затова мисля, че имаме много добри отношения с нашите пилоти. Вие ги виждате, слушате ги радиото. Мога да ви гарантирам, че и двамата винаги участват в работата на Астън Мартин“, обясни Крак.

„Имаме щастието да разполагаме и с Педро, който има някои връзки. Като цяло това е много силен отбор. Не казваме, че само пилотите и инженерите са там- това е една голяма група, в която мнението на всички има значение“, завърши шефът на Астън Мартин.