Начало Избрани Крак: Никога не трябва да приемаме подиума в F1 за даденост

Крак: Никога не трябва да приемаме подиума в F1 за даденост

923
0
Майк Крак, Астън Мартин
Майк Крак, снимка Астън Мартин

Майк Крак заяви, че всички в Астън Мартин остават здраво стъпили на земята и да не приемат подиума в F1 за даденост. Специалистът от Люксембург се надява неговият отбор да продължи добрата си форма и да постигне напредък с развитието на сезона.

Астън Мартин поднесе най-приятната изненада от началото на сезон 2023 в F1. Отборът от Силвърстоун е най-сериозният съперник на Ред Бул на стартовата решетка

Астън Мартин заема второ място при конструкторите. Британският отбор създаде автомобил, който е коренно различен спрямо този от миналата година. Екипът показа отлична скорост в състезанията и добро износване на гумите. Благодарение на това Фернандо Алонсо се качи на подиума в Бахрейн, Саудитска Арабия, Австралия и Маями. Испанецът финишира четвърти в Баку и бе много близо до третия Шарл Льоклер.

Постиженията на Астън Мартин от началото на сезона несъмнено са похвални. Въпреки това Крак настоя, че е изключително важно отборът да остане здраво стъпил на земята и да не се поддава на самодоволство. Според него, увличането по ранните подиуми може да доведе до загуба на фокус и последващ спад в представянето на екипа.

„Никога не трябва да приемаме подиума в F1 за даденост. Оставаме здраво стъпили на земята и ще продължи да се развиваме с напредването на сезона“, сподели Крак.

„Трябва да свършиш много работа, за да успееш да се качиш на подиума. Във Формула 1 има много, много силни състезатели и голям брой професионалисти“, продължи Крак. „Ако не сме на 100% във всички области по всяко време, то тогава няма да сме на подиума“, добави шефът на Астън Мартин.

Крак знае много добре, че Ред Бул има прекалено голям аванс спрямо всички останали. Шефът на Астън Мартин е категоричен, че борбата на неговия тим е с Мерцедес и Ферари

Не е тайна, че Мерцедес и Ферари ще разполагат със сериозни подобрения в своите автомобили в следващия уикенд на пистата Имола. Двата отбора правят всички по силите си, за да наваксат изоставането си и да се доближат до върха.

Крак призова Астън Мартин да не стане прекалено самоуверен или да изгуби от поглед собствените си приоритети за развитие. Така екипът ще рискува да бъде изпреварен от съперниците си, които непрестанно работят върху своите автомобили в опит да спечелят предимство.

Крак е категоричен, че за Астън Мартин ще бъде от решаващо значение да не загуби позиции в предстоящата тройка надпревари в Имола, Монако и Испания. Шефът на Астън Мартин очаква с нетърпение това сериозно предизвикателство.

„Ще бъде много трудно за човека и машината, защото това са три поредни състезателни уикенда. По средата е Монако, което е много, много трудно от логистична гледна точка.“

„Всеки ще донесе нещо. Ние също няма да останем по-назад. Смятам, че това ще добави малко допълнителна работа за всички, за да разберат какво сте направили по отношение на новите части. Това ще бъде доста предизвикателно, но ние го очакваме с нетърпение“, завърши Майк Крак.