Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Краят на партньорството с Макларън е облекчение за нас, призна Хасегава

Краят на партньорството с Макларън е облекчение за нас, призна Хасегава

49
0
Юсуке Хасегава

Доскорошният спортен шеф на Хонда за F1 Юсуке Хасегава заяви, че краят на партньорството с Макларън е донесъл само облекчение в японския автомобилен производител.

Хонда доставяше задвижващи системи за екипа от Уокинг в последните 3 сезона, но не в нито един период не бяха достатъчно надеждни и мощни, за да позволят на пилотите на тима да се борят за подиуми и победи.

Така от следващия сезон Хонда ще доставя мотори на Торо Росо, а Макларън ще ползва агрегатите на Рено. А Хасегава ще бъде заместен от Тойохару Танабе и Ясуаки Асаки.

„Да, има облекчение. Хубаво е, че можем да се концентрираме върху следващия сезон, каза Хасегава. – Може и да не ми вярвате, но не смятам, че с Макларън нямахме проблеми на личностно ниво. Изградихме много добри взаимоотношения с тях.

Сега трябва да се концентрираме и да направим двигателя си по-добър. Пак сме поставени под голямо напрежение. Уверени сме, че ще работим добре с Торо Росо. Нямаме планове да променяме концепцията на мотора и вече работим по развитието му за 2018 г.“