Начало Любопитно Кристенсен и Тод на предпремиера на Ford v Ferrari (галерия)

Кристенсен и Тод на предпремиера на Ford v Ferrari (галерия)

493
0
Анри Пескароло, Жерар Ларус, Беноа Трелюе, Пиер Фийон, Дерек Бел, Том Кристенсен
Анри Пескароло, Жерар Ларус, Беноа Трелюе, Пиер Фийон, Дерек Бел, Том Кристенсен

Филмът Ford v Ferrari вече участва в няколко различни фестивала, но предпремиерите му във Франция бяха особено бляскави. Режисьорът Джеймс Манголд и звездите Мат Деймън и Крисчън Бейл присъстваха на прожекциите. Едната от тях бе в кино „Гомон” на Шан-з-Елизе в Париж, а другата – в Льо Ман. И двете бяха подготвени от организатора на 24 часа на Льо Ман от Automobile Club de l’Ouest (ACO).

Легендарната надпревара за издръжливост е в основата и на филма, в който Деймън играе изключителния конструктор Карол Шелби. Бейл е в образа на пилота Кен Майлс. Двамата актьори и Манголд благодариха изрично на ACO за оказаното съдействие при пресъздаване на атмосферата и пистата в Льо Ман.

Около хиляда души бяха привилегированите, които изгледаха филма, разказващ за победата на Форд над всемогъщите Ферари-та

Първият успех на американската компания е през 1966 г. Сред зрителите имаше няколко пилоти, които са поне толкова известни в света на автомобилния спорт, колкото са Деймън и Бейл в киното. Сред тях бе живата легенда на 24 часа на Льо Ман Том Кристенсен, който има 9 победи в състезанието. Дерек Бел, Анри Пескароло, Жерари Ларус и Беноа Трелюе също са с редица успехи в надпреварата и изгледаха филма. Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод бе на прожекцията заедно с президента на ACO Пиер Фийон.

снимки: ACO