Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кризата в Макларън

Кризата в Макларън

41
0

Отборът на Макларън изживява един от най-трудните сезони в историята си и екипът от Уокинг призна допускането на сериозни грешки при конструирането на автомобила за 2013 г. МР4-28. В разгара на лятото, когато тимовете обикновено избират как да разпределят ресурсите си. Ред Бул и Ферари ще инвестират до самия финал на шампионата. За Макларън това далеч не е така очевидно. В новия брой на ClubS1 (162) темата е разгледана подробно през казаното лично от Мартин Уитмарш и Дженсън Бътън. Вероятно най-странното е, че в тима до месец юни не бяха съвсем наясно как и защо реагира собствената им кола при различните промени. Налага се обаче да развият колата си поне до някакво ниво, за да го използват като база догодина!

Развитието на Лотус е друга интересна тема и бе повод за специален разговор с водещия инженер на пистата Алан Перман, който обяснява подробно работата на екипа, участието на пилотите в процеса, стъпките.

Малко извън големите битки един вероятен бъдещ участник в тях – Жул Бианки – разказва малко повече за себе си, за своето семейство и път до Формула 1. Едно българско момче пък – Алекс Златанов – ни запозна със своето ежедневие и мечти в родния картинг.

В новия брой на изданието ще намерите още допълнителни подробности за скандалите с гумите във Формула 1, разказ за Хосе Фройлан Гонзалес – пилотът, спечелил първата победа за Ферари в F1, част от интересната турбоера в историята на спорта. Подобаващо внимание е отделено на ралитата у нас и по света, поредната победа на Ауди в 24 часа на Льо Ман, връщането на Порше в надпреварите за издръжливост (при това с Марк Уебър), предстоящото присъединяване на Ситроен към WTCC.