Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кроу на посещение в Остин (Тексас)

Кроу на посещение в Остин (Тексас)

45
0
Гран при на САЩ,Остин,Тексас

Президентът на сената на ФИА Ник Кроу посети мястото в Остин (Тексас), където трябва да се построи писта за Формула 1, съобщиха организаторите на състезанието в САЩ. Визитата е била с цел установяване етапа на развитие на проекта, тъй като според предварителните планове надпреварата би трябвало да влезе в календара от 2012 г. Избирането на Кроу за представител на международната автомобилна федерация пък вероятно се дължи на факта, че той е и президент на АCC (Automobile Competition Committee).

След посещението си президентът на сената заяви, че всичко ще се получи страхотно.

– В проекта са вкарани едни от най-интересните, вълнуващи и различни характеристики на писти от цял свят. Екипът е страшно силен и според мен разполагат както с добър план, така и с много солиден бизнес модел. Вдигат летвата доста високо – допълни Кроу.

Идеята е да се построи не само трасе от световна класа, а да се изпълни цялостна концепция за съоръжението, която да е еднакво удовлетворяваща както за зрителите, така и за участниците, заяви председателят на организационния комитет за Гран при на САЩ Таво Хелмунд.

Интересно е, че сред коментарите по повод визитата има и такива, отнасящи се до хомологацията на писта от страна на ФИА. По принцип това трябва да се случи поне 90 дни преди конкретната дата на старта, но тази година от федерацията одобриха трасето Йонгам десетина дни преди състезанието там. Кроу отбеляза, че ако сънародниците му са против това правило, той ще лобира срещу него. Те пък вече казаха, че не са особено големи почитатели на срока.