Начало Рали Предстои рали Сливен. Екипажът на GLOBUL Rally Team започва подготовката си в...

Предстои рали Сливен. Екипажът на GLOBUL Rally Team започва подготовката си в сряда

51
0
Крум Дончев,Петър Йорданов,Рали Хеброс 2011

31-то издание на рали Сливен ще се проведе от 2-ри до 4-ти септември. Състезанието е 5-и кръг от българския рали шампионат, едно от любимите надпревари за състезателите.

Официално 3-дневното рали ще бъде открито в петък (2 септември) на стадион Хаджи Димитър в 17 ч. Два часа по-късно ще се състои и същинският старт с преминаването на суперспециален етап (1,86 км), чийто маршрут преминава през центъра на града. През следващите два дни участниците ще трябва да преодолеят по 8 етапа и 7 скоростни отсечки.

Рали Сливен винаги е било едно от любимите ни състезания – коментира 4-кратният рали шампион на България Крум Дончев. – Атмосферата по време на надпреварата е уникална, а характеристиките на отсечките ни допадат изключително много. Пътуваме ден предварително за Сливен, за да може в сряда да започнем навреме подготовката си с опознавателни преминавания по етапите.

За шампионите на България Дончев и Йорданов състезателната седмица в Сливен ще започне в сряда и четвъртък (31 август и 1 септември) с опознавателни тренировки. Тази година организаторите са включили в програмата общо 16 скоростни отсечки. Останалите отсечки са познати на екипа от предходни издания на надпреварата.

След края на опознавателните тренировки в четвъртък (1 септември) е предвидена сесия за автографи със състезателите на GLOBUL Rally Team Крум Дончев и Петър Йорданов. Тя ще се състои пред магазина на оператора на бул. „Цар Освободител“ 30 в Сливен от 19 до 21 ч., където ще бъде показан и състезателният автомобил Пежо 207 S2000. Всички присъстващи ще получат шапки на тима и ще участват в томбола за спечелването на три hands-free устройства Nokia Bluetooth BH-108.