Начало MotoGP News КТМ официално представи RC16

КТМ официално представи RC16

245
0
КТМ
KTM RC16, снимка КТМ
КТМ представи моторa си за сезон 2021 в MotoGP. Австрийският производител отново ще разполага с 4 заводски машини RC16. две от които ще бъдат карани от Брад Байндър и Мигел Оливейра, а Данило Петручи и Икер Лекуона ще бъдат в сателитния тим KTM Tech 3, който ще бъде с ново оцветяване заради оттеглянето на Ред Бул.

През изминалата кампания австрийците завършиха на четвърто място при конструкторите и записаха три победи и девет подиума. Основната цел на отбора е по-добро класиране при производителите и повече успехи при пилотите.

„Постигнахме голям напредък през миналия сезон. Успях да спечеля състезание в дебютния ми сезон, което е невероятно. Въпреки това имаше и надпревари, в които нямахме достатъчно скорост. Моторът на КТМ е много силен и има потенциал да е в борбата за челните места. С нетърпение очаквам старта на новия сезон и да покажа на какво съм способен“, сподели Брад Байндър.

„За да бъдеш световен шампион трябва да си много постоянен. Със сигурност бях приятно изненадан от скоростта на мотоциклета през сезон 2020. Мисля, че отборът постигна голям напредък. Очакванията към нас са големи и съм уверен, че тази година ще бъде още по-успешна“, заяви Мигел Оливейра.

КТМ
снимка, КТМ

 

„Tова ще бъде десетият ми сезон в кралския клас. Много съм горд, че съм част от семейството на КТМ. Отборът на Tech 3 бе един от най-добрите през миналата кампания  записа два успеха. Разполагаме с пълна заводска подкрепа и обстановката е тима е невероятна. Нямам търпение да се кача на мотора. Знам, че другите пилоти на марката за млади и бързи, но съм готов да им се противопоставя“, обясни Данило Петручи.

„През тази зима работих здраво, за да съм напълно готов за първия старт в Катар. Шампионатът е много тежък и иска да си в перфектна физическа форма. Тази година искам да поддържам темпото, което имах в края на сезон 2020. Разликите в колоната са много малки, но мисля, че направих стъпка напред и се чувствам уверен да покажа най-доброто от себе си“, каза Икер Лекуона.

КТМ
KTM Tech 3, снимка КТМ