Начало MotoGP News KTM вдигна покривалото на обновения RC16

KTM вдигна покривалото на обновения RC16

315
0
KTM RC16 2023
снимка, КТМ/ Philip Platzer

KTM вдигна покривалото на обновения мотор RC16. Това се случи по време на презентация, която се излъчи на живо в социалните мрежи, YouTube и сайта на MotoGP.

KTM започва седмия си сезон откакто се присъедини в кралския клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Австрийският производител дебютира в MotoGP през сезон 2017.Тази година КТМ за първи път ще се опита да се бори сериозно за шампионата, след като завърши на четвърто място при конструкторите след края на сезон 2022.

KTM реши да освежи състава на заводския си отбор за 2023 г. Марката реши да подпише с Джак Милър. Австралиецът напусна Дукати и заема мястото на Мигел Оливейра. Четирикратният победител в MotoGP ще си партнира с дългогодишния пилот на екипа Брад Байндър.

КТМ не направи огромни промени в разцветката си за сезон 2023 в MotoGP. Австрийците запазват познатата си оранжево-тъмносиня цветова схема, на която присъства логото на титулярния спонсор Ред Бул. Също така КТМ вече ще работи и компанията за синтетични моторни масла Mobil 1.

Милър няма търпение да започне това вълнуващо предизвикателство. Австралиецът реши да откаже предложението на Дукати да се върне в Прамак и подписа с КТМ. Така той започна нова глава в кариерата си в MotoGP.

„Много съм щастлив да се присъединя се отново към семейството на КТМ. Сега всичко започва да се усеща доста „истинско“. Мислех за този момент от доста дълго време. Най-накрая се радвам да видя цветовете на 2023 г. както и да нося такъв костюм. Сега съм изцяло фокусиран върху цялата подготовка за предстоящия сезон. Невероятно е да се върна тук, в КТМ, и да се срещна с всички хора. Това е специален малък празник преди да започнем да действаме в Малайзия“, сподели Милър.

Байндър започна четвъртата си кампания с КТМ. Южноафриканецът направи дебюта си в MotoGP през 2020 г. и донесе първия успех на марката в едва третия си старт. Сега той ще се надява да подобри представянето си и да се бори за победи и подиуми.

„Вече ми се струваше, че паузата между сезоните е толкова дълга. Затова съм повече от развълнуван да се върна на пистата и да започна отново. Това ще бъде четвъртата ми година в клас MotoGP. Чувствам, че най-добрият ни шанс досега наистина да постигнем нещо ще бъде през 2023 г. Готови сме да отидем на Сепанг и да видим какво ще ни донесат първите дни тестове“ каза Байндър.

Брад Байндър и Джак Милър, КТМ
Брад Байндър и Джак Милър, снимка КТМ/Philip Platzer

„Със сигурност второто място в шампионата на отборите през миналата година е нещо, което трябва да се вземе предвид. Точно тук трябва да се постави началото на бъдещата работа. Това е важно, защото означава, че отборът работи добре заедно и атмосферата е страхотна. Тази година ще има 21 старта в MotoGP. Затова ще бъде важно да сме конкурентоспособни и в топ 5 всеки път. След това имаме и още толкова спринтови състезания. Ние сме сериозен заводски отбор. Единствената цел, която можем да имаме, е титлата“, заяви Франческо Гуидоти.

„Лесно е да се каже, но не е лесно да се получи! Но да, това е основната цел. Всичко трябва да е ефективно, особено сега, когато разполагаме с по-малко време, за да направим правилните настройки при различните условия. Това е основно нещо, което трябва да се направи. Искаме да създадем екип, който да е тясно свързан и ефективен, за да се справи с тези ежедневни предизвикателства. Нашите състезатели – Джак и Брад – са наистина специална комбинация. Очаквам отборът ще бъде много силен, защото има две специални личности“, добави директорът на КТМ.