Начало MotoGP News Куартараро иска да направи тест с болид на Мерцедес

Куартараро иска да направи тест с болид на Мерцедес

221
0
Фабио Куартараро, Ямаха
Фабио Куартараро, снимка Ямаха

Фабио Куартараро иска да направи тест с болид на Мерцедес. Действащият световен шампион сподели, че би се насладил на един ден зад волана на болид от F1. Французинът се надява тази мечта да се сбъдне до края на тази година.

Куартараро беше гост в бокса на Мерцедес по време на уикенда за Гран при на Франция на пистата Пол Рикар. Французинът беше впечатлен както от работата на отбора, така и от ново поколение автомобили в световния шампионат.

23-годишният състезател също е спонсориран от Петронас и Монстър Енерджи. Двете компании са партньор и на тима на Мерцедес в F1.

Миналата година Куартараро имаше възможност да изпробва симулатора на Формула 1 на отбора от Бракли. Състезателят на Ямаха определи това преживяване той определи като „невероятно.“ В допълнение, работата в симулатора събуди апетита му за истински тест с Мерцедес.

Куартараро потвърди, че в момента се разработва план, според който в той ще може направи тест с автомобил на Сребърните стрели.

Относно Мерцедес, това е нещо, върху което работя, но все още не е планирано. Но с удоволствие бих опитал някой от техните болиди“, сподели Куартараро.

Бил съм на симулатора, бил съм в колата, но никога не съм имал възможност да я покарам.“

По-рано тази седмица Куартараро покара сърф с Хамилтън в Южна Франция, преди да се отправи към Силвърстоун. Британското трасе е домакин на 12-тия кръг от сезон 2022 в MotoGP.

Прекарах един наистина хубав ден с Люис. Всъщност не говорехме за състезания, а просто се забавлявахме със сърф и джет. Беше хубав ден“, каза той.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Куартараро няма да е първият световен шампион в MotoGP, който теста болид на Мерцедес.

В края на 2019 г. Валентино Роси и Люис Хамилтън размениха своите превозни средства в специално събитие на пистата Рикардо Тормо. Преди няколко месеца британецът заяви, че MotoGP е по-екстремен спорт от F1 и изрази възхищението си към пилотите от най-висшия клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ.