Начало MotoGP News Kуартараро може да си тръгне от Ямаха след края на сезон 2022...

Kуартараро може да си тръгне от Ямаха след края на сезон 2022 в MotoGP

275
0
Фабио Куартараро
Фабио Куартараро, снимка Ямаха

Фабио Kуартараро може да си тръгне от Ямаха след края на сезон 2022. Това бе потвърдено от мениджъра на световния шампион Ерик Mae.  Toй потвърди, че в момента разговори с конкурентни производители за бъдещето на световния шампион след края на сезон 2022 в MotoGP.

Договорът на Куартараро с Ямаха изтича в края на тази година. Французинът прекара сезоните 2019 и 2020 в сателитния екип на Петронас SRT, преди да замени Валентино Роси във фабричния отбор на японския производител.

Французинът спечели титлата през 2021 г. Благодарение на това той сложи край на шестгодишната суша на Ямаха започнала от Хорхе Лоренсо през 2015 г. Оттогава производителят неколкократно призна, че най-големият им приоритет е удължаване на настоящото споразумение с Куартараро. 

Французинът неведнъж е изразявал разочарованието си от липсата на развитие на тазгодишния мотор, особено по отношение на максималната скорост на правите. По-рано през годината той дори призна, че в резултат на това бъдещето му след 2022 г. е отворено.

Макар че се появиха слухове за преминаване в друг производител, включително и Хонда, Куартараро не сподели какво ще бъдещето му в MotoGP догодина. Неговият мениджър също отказа да коментира кой конструктор е проявил интерес към френския състезател. Въпреки това той потвърди, че в момента се водят разговори с някои конкуренти на Ямаха.

Проверяваме всички параметри. Просто трябва да знаем къде Фабио може да постигне най-добрите възможни резултати на този етап. Надявам се да имаме малко късмет, защото преди години подобно решение се вземаше една година предварително“, сподели Ерик Мае.

„На този етап няма за какво да бързаме, така че ситуацията е добра. Само двама състезатели са подписали договори за следващата година. Мога да си представя, че в Ямаха също няма да бързат. Затова проучваме всичко и ще видим какво ще се случи.“

„В момента водим преговори. Не става въпрос за оферти, а за това какво би било най-добре за Фабио. Със сигурност изпитваме голямо уважение към Ямаха но поради определени причини не мога да кажа, че трябва да мислим за това.“

Съотборникът на Куартараро Франко Морбидели вече има договор с Ямаха до края на 2023 г. Същевременно малко преди началото на новия сезон в кралския клас, Дукати сключи нов двугодишен договор с Франческо Банaя. По този начин той остава в екипа до 2024 г. Въпреки това има много въпросителни около това дали Джак Милър ще остане при италианския отбор след края на 2022 г.

Малко преди старта на уикенда за Гран при на Америка в Тексас този уикенд, Куартараро заяви, че не си е поставил срок, в които ще вземе решение за 2023 г.