Начало Moto News Куартараро на върха след днешните свободни тренировки в Сан Марино

Куартараро на върха след днешните свободни тренировки в Сан Марино

141
0
Куартараро Ямаха
Фабио Куартараро, снимка Ямаха SRT

Пилотът на Ямаха SRT Фабио Куартараро бе най-бърз в петъчните свободни тренировки за Гран при на Сан Марино в MotoGP.

На пистата Мизано френският пилот изпревари само с девет хилядни Маверик Винялес от заводския тим на Ямаха. Трети остана съотборника на Куартараро Франко Морбидели, на 0.178 от първата позиция.

Най-доброто време в първата тренировка бе на Маверик Винялес. Пилотът на Ямаха записа обиколка за 1:32.198, което беше с повече от половин секунда по-добро от това на втория Куартараро. На трета позиция изненадващо остана Алейш Еспаргаро с Априлия, на 0.751 зад Вилянес. Андреа Довициозо остана една на 14-та позиция, а Франческо Баная се завърна в падока, след като пропусна три състезания заради падане по време на първата тренировка в Чехия. Надпреварата в Мизано е първата през сезона, на която е позволено да присъстват фенове.

Във втората свободна тренировка битка за първата позиция основно водиха пилотите на Ямаха SRT. Инцидент претърпя победителят в Гран при на Чехия Брад Байндър. Пилотът на КТМ падна на завой номер шест, но за щастие се отърва без драскотина. Най-добрия тур бе за Фабио Куартараро, втори остана Морбидели, а зад него се класира Пол Еспаргаро с КТМ.


Така в първия ден от състезателния уикенд Куартараро остана на върха, следван от Винялес и Морбидели. На втора редица се класираха Пол Еспаргаро, Икер Лекуона (KTM Tech 3) и Валентино Роси (Ямаха). Топ 10 бе допълнен от Данило Петручи с Дукати, Брай Байндър, Мигел Оливейра с втория мотор на КТМ Tech 3 и Алейш Еспаргаро (Априлия).