Начало MotoGP News Куартараро с втора победа в MotoGP

Куартараро с втора победа в MotoGP

975
0
Фабио Куартараро
Фабио Куартараро; снимка: Ямаха SRT

Фабио Куартараро спечели и втория кръг от световния шампионат в MotoGP, който отново бе на пистата Херес в Испания. Пилотът на Ямаха SRT записа първи успех в кариерата си в кралския клас само преди седмица. С него на подиума бяха и пилотите на заводския тим на Ямаха Маверик Винялес и Валентино Роси, които водиха битка за втората позиция почти до финала.

Куартараро отново бе на полпозишън, както и преди седем дни

Той поведе на старта, назад стана меле с няколко пилоти. Винялес и Роси се измъкнаха зад Фабио, който избяга напред и до третия тур авансът му вече бе почти 3 секунди. Маверик се бореше да изпревари съекипника си, като междувременно и двамата отстъпиха няколко позиции. Изпреварилите ги Джак Милър, Пеко Баная и Франко Морбидели обаче един по един отпаднаха от състезанието. Накрая Винялес все пак се пребори за второто място, докато Куартараро спечели чудесен втори успех.


Марк Маркес все пак не рискува да кара в Гран при на Андалусия броени дни след операцията на дясната си ръка. Той премина успешно предварителния медицински преглед, но пропусна петъчните тренировки. Кара в събота, опитвайки да се адаптира. След четвъртата тренировка обаче реши да не подлага тялото си на огромния натиск, който квалификацията и надпреварата биха му оказали.

„Когато си отдаде на нещо до такава степен, трябва поне да опиташ, за да ти е чиста съвестта“, каза впоследствие Маркес. „След операцията видях, че мога да движа лакътя и имам доста сила в ръката. Успях да направя няколко лицеви опори. Имаше болка, разбира се, но не бе непоносима. Говорих с Хонда и се разбрахме да пробвам в събота. През цялото време слушах лекарите и тялото си. Благодаря на всички за това, че уважиха решенията ми.“