Начало MotoGP News Куартараро спечели пети пореден полпозишън от началото на сезона

Куартараро спечели пети пореден полпозишън от началото на сезона

212
0
Фабио Куартараро
Фабио Куартараро, снимка Ямаха

Фабио Куартараро спечели квалификацията за Гран при на Каталуния в MotoGP. Пилотът на Ямаха записа най-бързата обиколка за 1:38.853. като изпревари с 37 хилядни втория Джак Милър с Дукати. Последното място на първа редица остана за сънародника на Куартараро Йохан Зарко от екипа на Прамак Дукати. Първите десет състезатели отново бяха събрани в рамките на само една секунда.

Най-бързите в първата част от квалификацията бяха Джак Милър и Пол Еспаргаро, който изпревари с 11 хилядни своя съотборник Марк Маркес. Така шесткратният световен шампион ще потегли утрешната надпревара от тринадесета позиция. До него на пета редица ще стартират Такааки Накагами (LCR Хонда) и Хорхе Мартин с Прамак Дукати. Останалите места на стартовата решетка заеха Икер Лекуона (КТМ Tech 3), Енеа Бастианини (Авинтия Дукати), съотборникът на Лекуона Данило Петручи, Лука Марини с втория мотоциклет на Авинтия, Алекс Маркес (LCR Хонда) и Лоренцо Савадори (Априлия).

В началната фаза на Q2 най-доброто време бе за Куартараро. Французинът подобри своя резултат, следван от Морбидели и Винялес. В края на сесията Джак Милър атакува постиженито на Фабио и остана само на 37 хилядни от него. В следващия си опит австралиецът бе с червен сектор, но катастрофира и приключи участието си в сесията. Малко след него падна и Пол Еспаргаро.

Така в крайна сметка Куартараро записа пети полпозипън от началото на сезон 2021 в кралския клас. До него на първа редица ще бъдат Джак Милър и Йохан Зарко. След тях се наредиха Мигел Оливейра (КТМ), Франко Морбидели с Ямаха SRT и съотборникът на Фабио Маверик Винялес. На трета редицао останаха Алейш Еспаргаро с Априлия, Брад Байндър (КТМ) и Франческо Баная (Дукати). Последните места в Q2 заеха Жоан Мир със Сузуки, Валентино Роси (Ямаха SRT) и Пол Еспаргаро (Хонда).