Начало Moto News Moрбидели пред Куартараро в третата свободна тренировка за Гран при на Каталуния

Moрбидели пред Куартараро в третата свободна тренировка за Гран при на Каталуния

169
0
Франко Морбидели
Франко Морбидели, снимка Ямаха SRT
Франко Морбидели спечели третата свободна тренировка за Гран при на Каталуния в MotoGP. Пилотът на Ямаха SRT записа най-бързата обиколка за 1:38.929. Втори на 46 хилядни фишира Фабио Куартараро със заводски мотор на Ямаха, а третото място остана за Мигел Оливейра от тима на КТМ, 0.122 от времето на Морбидели. Разликите отново бяха много малки, като първите 10 пилоти бяха събрани в рамките на половин секунда.

В началната фаза на сесията първото място бе за Куартараро, следван от Морбидели и Баная. След тях се движеха Алейш Еспаргаро и Брад Байндър. Междувременно Енеа Бастианини претърпя инцидент на завой номер пет, но за щастие се отърва без контузии.

Десетото място бе заето от Валентино Роси, а Джак Милър имаше проблеми с вятъра и не успяваше да запише достатъчно конкурентно време. В последните опити на пилотите Морбидели успя да измести бившия си съотборник и излезе начело в общото класиране. До него завършиха Куартараро и Оливейра. Четвърти и пети останаха Франческо Баная (Дукати) и Алейш Еспаргаро с Априлия. Останалите състезатели, които се класират директно в Q2 са лидерът от вчерашния ден Йохан Зарко, Маверик Винялес (Ямаха), Жоан Мир със Сузуки и Валентино Роси с другия мотоциклет на Ямаха SRT. Извън топ 10 финишираха Джак Милър с Дукати и пилотите на Репсол Хонда Марк Маркес и Пол Еспаргаро. Те ще трябва да преминат през първия сегмент на квалификацията.