Начало Други Кубица с неуспешно завръщане на пистата

Кубица с неуспешно завръщане на пистата

50
0
Роберт Кубица

Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица отпадна в първото си състезание при завръщането си на пистата след повече от 5 години прекъсване. Полякът, който за последно кара в Ф1 на зимните тестове на 2011 г., отпадна в „12-те часа на Муджело“ от GT сериите за издръжливост поради проблем в дясната част на своето окачване.

Кубица класира своят Мерцедес SLS AMG GT3 за отбора на MP Sports на трето място в квалификацията. По време на състезанието, след контакт с кола №32 Ferrari 458 GT на Рори Бутчър в битката за 2-ото място, полският пилот се свлече до 4-ото място, а 15 минути по-късно беше принуден да се прибере в бокса, след като се появи сериозен проблем в неговото окачване.

„Когато стигнах в зоната за спиране на последния завой отпред в дясната страна нещо се счупи, така че просто трябваше да се прибера в бокса. Бях щастливец, че това не се случи на следващия завой веднага след дългата права, обясни полякът. – Тогава щеше да ми е доста трудно да задържа колата на пистата. Бях почти излязъл на 2-ата позиция в първия завой. След това може би Бутчър не ме видя. Направих много внимателна маневра след като го видях до мен. Докоснахме се два пъти.“

Кубица бе попитан и какво го очаква за напред, на което той отговори: „Не знам. Това беше моето първо състезание в клас GT, първото по издръжливост и имам много какво да уча. Това е напълно различна категория от тези, в които съм се състезавал до сега. Опитахме се да съберем максимално количество опит в случай, че запиша още участия на такива състезания. Новите предизвикателства са винаги вълнуващи и винаги е приятно да научиш нови неща“.