Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Във всекидневния живот имам повече ограничения, отколкото в болида

Кубица: Във всекидневния живот имам повече ограничения, отколкото в болида

48
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица сподели, че всъщност има много повече ограничения във всекидневния живот заради контузиите на дясната ръка, отколкото при управлението на болида от Формула 1.

Полякът е считан за фаворит за второто титулярно място в екипа на Уилямс, като претенденти са още Дани Квят, Паскал Верлайн, Пол ди Реста и Сергей Сироткин. Сигурен титуляр догодина е Ланс Строл.

Кубица направи официален тест за Уилямс с тазгодишния болид миналата седмица, като кара в двата дни от изпитанията на гумите на Пирели за 2018 г. в Абу Даби. Той се справи отлично, като не допусна грешки и изпълни програмата си.

„Честно казано, имам много повече ограничения във всекидневния живот, отколкото в болида, каза Кубица на наградите на Аутоспорт в Лондон. – Не е същото като карам колата от F1 сега, но рестрикциите ми са много по-малко отколкото изглежда. 90% от пилотирането ми е същото, както беше преди.

Сега дори съм в по-добра форма по отношение на физическото ми състояние, като обаче трябва да работя по-здраво, за да го постигна. Възрастта не помага за това. В крайна сметка се научих как да живея с ограниченията ми и как да карам кола от F1. И съм много изненадан от резултатите.“