Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица загубил мястото в Уилямс заради гумите на Пирели

Кубица загубил мястото в Уилямс заради гумите на Пирели

64
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица е загубил шансовете си да заеме второто свободно място в екипа на Уилямс заради гумите на Пирели. Това съобщава полското спортно издание SportoweFakty, позовавайки се на свои източници.

Според информацията Кубица е бил фаворит за мястото, но тестовете в Абу Даби след края на сезона са обърнали нещата. В тях Сергей Сироткин е постигнал по-добри постижения при равни други условия.

Оказало се, че проблем за поляка са постиженията в квалификационен режим с малко гориво. При всичките си опити Кубица не можел да подобри значително времето си спрямо това с повече бензин и по-твърди гуми.

А това се дължало на проблеми с адаптацията към гумите на Пирели, които от миналия сезон станаха значително по-издръжливи и по-твърди като смеси. Роберт не бе карал болид от началото на 2011 г. насам, когато продуктите на италианския доставчик бяха доста по-различни.

Първоначално Кубица бил твърдо фаворит за мястото, въпреки $15-те милиона на Сиротикн от спонсори. Показаните резултати обаче променили нещата. В деня, в който и двамата караха в Абу Даби за Уилямс, Кубица постигна с близо половин секунда по-добро време, но бе и с доста по-меки гуми – хиперсофт, срещу софт за руския пилот.