Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: 3-о време е чудесно, но това са само свободни тренировки

Кубица: 3-о време е чудесно, но това са само свободни тренировки

65
0
Роберт Кубица,снимка: Рено

Трето време и в двете свободни тренировки за Гран при на Япония записа Роберт Кубица, който завъртя и общо 55 обиколки на пистата Сузука. Рено R30 няма подобрения и нови компоненти за поредния старт от Формула 1, тъй като екипът вече е съсредоточен върху колата за 2011 г., но демонстрираното темпо определено бе окуражаващо.

– Чудесно е, че бях трети и в двете сесии, но не бива да забравяме, че това са само свободни тренировки. Трябва да изчакаме и да видим как ще се справим утре. Според прогнозата ще вали много сериозно и затова бе важно да караме възможно най-много днес, за да направим всички необходими ни изпитания, тъй като състезанието изглежда ще е на суха писта – обясни програмата си полякът.

Руският му съотборник Виталий Петров се придвижи напред в таблицата, след като бе 15-и в първите и 7-и във вторите проби. Той бе щастлив, че намери добър баланс за болида си, а това е особено важно на Сузука.

– Сутринта опитахме да не поемаме излишни рискове, а да правя нормални серии, за да науча трасето. Едва след това натиснах малко повече, за да навляза в поведението на автомобила и настройките. Променихме доста неща по колата и накрая тя вървеше значително по-добре, тоест екипът свърши чудесна работа – каза Виталий.