Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Бразилия е много уморителна

Кубица: Бразилия е много уморителна

52
0

Сезонът от Формула 1 е на път да приключи, като последната надпревара ще бъде в Бразилия. По този повод полякът Роберт Кубица от BMW Заубер се надява да постигне добър резултат, с който да защити третата си позиция в класирането.

„Бразилия традиционно е последното състезание за сезона, като Интерлагос е трудна и интересна писта” – казва Кубица. „Първото ми състезание там бе през 2002 година във Формула Рено. Иначе през последните две години акостирам там с тима на BMW Заубер.”

Няколко характеристики на 4309-метровото трасе правят впечатление: дългата наклонена нагоре права, височината, която намалява живота на двигателите, както и необичайната посока, в която карат пилотите. Според Роберт именно посоката е най-голямото предизвикателство.

„Интерлагос е физически много изморяваща писта, тъй като пилотите карат в посока обратна на часовниковата стрелка” – казва полякът. „Това е нещо, към което не сме привикнали, а се усеща силно – особено във врата.”

В момента Кубица е на трето място с шест точки преднина пред Кими Райконен. Пилотът на BMW Заубер се надява да защити позицията си и да не позволи на конкурента си от Ферари да го задмине.