Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Научих се да не чета социални медии и нямам проблеми

Кубица: Научих се да не чета социални медии и нямам проблеми

555
0

Тимът на Уилямс е закотвен в дъното на класирането при конструкторите през сезон 2019 г. във Формула 1. Отборът има една-единствена спечелена точка, която освен това дойде едва след наказание на пилотите на Алфа Ромео в Гран при на Германия. Роберт Кубица обаче има едни от най-верните почитатели, независимо от проблемите на тима с автомобила. Наскоро съотборникът му Джордж Ръсел дори сподели, че често е обект на обиди онлайн от страна на фенове на поляка. Британецът обясни, че коментарите на негови постове в социални медии били наполовина подкрепа и наполовина – оскърбления и нападки от полски запалянковци.

Кубица изрази изненада от казаното от Ръсел

Той говори по време на събитие в родината си, организирано от един от личните му спонсори. Англичанинът също трябваше да присъства на демонстрацията, но се оттеглил с обяснението, че е с някакъв „вирус”.

„Не знам дали бърка, но бях на сцената, когато полски фенове скандираха името му, точно както и моето”, сподели Роберт. „Явно Джордж чете постове в социални медии. Аз не го правя и нямам такива проблеми. Преди десетина години или някъде там се научих да не чета подобни неща. Върша си работата, а хората имат право да изразяват мнение. Формула 1 е изключително сложен спорт и не е лесно да се правят преценки.”

След този неочакван епизод за взаимоотношенията между пилоти и фенове Кубица и Ръсел пренасочиха вниманието си към предстоящата Гран при на Белгия

И двамата познават добре белгийската писта, а резервният състезател на Уилямс Никола Латифи ще кара в първата петъчна тренировка.

„Втората половина от сезон 2019 започва на една от най-прочутите писти във Формула 1 – Спа-Франкоршамп. Трасето е дълго, с високоскоростни завои и дълги прави, което вероятно ще означава конфигурации с по-ниско аеропритискане и настройки за намаляване на челното съпротивление. Прогнозата за времето засега изглежда стабилна”, заяви главният състезателен инженер на екипа Дейв Робсън.

„Никола ще участва в третата си петъчна сесия. Интересно ще е да сподели как се е променила колата в сравнение с последната му поява на писта с нея във Франция. В Будапеща видяхме известно подобрение в представянето си. Петъчната ни програма ще е посветена на това да адаптираме автомобила максимално добре към Спа.”

Кубица и Ръсел отбелязаха, че обичат белгийската писта и се радват, че ще се състезават там този уикенд.

„Мястото е уникално, времето – крайно променливо и може да изиграе роля. Невероятна писта е”, сподели полският пилот.

Британският му съотборник допълни, че надпреварите са му липсвали.

„След положителния ни уикенд в Унгария се надяваме да продължим в същия дух. Знаем, че характеристиките на пистата не пасват точно на колата ни”, призна Ръсел.