Начало Други Кубица обмисля предложение на Ситроен за WTCC?

Кубица обмисля предложение на Ситроен за WTCC?

30
0
Роберт Кубица

Предложенията към Роберт Кубица за място в състезателен отбор и връщане в автомобилния спорт явно са много – според информация на Аутоуийк полякът обмисля оферта да се присъедини към Себастиен Льоб и Ситроен в подготовката и участието им в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Пилотът, който все още се възстановява от жестоката си катастрофа преди две години по време на рали в Италия, трябва да тества тази седмица Мерцедес от немския шампионат за туристически автомобили (DTM). Освен това преценява предложенията на Ситроен и М-Спорт за място в европейските рали серии.

Голямото неизвестно в ситуацията е дали 28-годишният Кубица е готов да се върне в спорта, поемайки по напълно нов път в кариерата си. Положението с дясната му ръка все още не е напълно ясно и не се знае до каква степен ще се възстанови функционалността й. Самият състезател заяви преди време, че каквото и решение да вземе, то ще е добре обмислено, тъй като не желае да изпада в неловки ситуации, ако тръгне в нова посока.

Роберт не крие желанието си да кара отново във Формула 1, но това може да се окаже невъзможно заради ограниченията в движенията на контузената му ръка. В нормален автомобил или рали кола те не са такава пречка, а и полякът обича рали спорта. Освен това той записа много добри резултати в първите си участия след инцидента и дори водеше убедително в Рали дю Вар преди да катастрофира отсечка преди финала.

Ситроен може да се окаже най-добрата оферта, тъй като му предлага място в два шампионата на високо ниво (европейските ралита и WTCC). Кубица има много добри връзки с М-Спорт (с екипа тества Форд Фиеста RS WRC миналото лято) и съществуват предположения, че ще предпочете тях. Решението му така или иначе вероятно ще стане известно скоро.