Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица щастлив от подиума

Кубица щастлив от подиума

46
0

Очакванията на Рено и Роберт Кубица се сбъдната и днес пилотът се качи на подиума, след като финишира трети в Гран при на Белгия.

– Това е страхотен резултат за отбора след уикенд, в който бяхме конкурентоспособни във всяка сесия, а днес се състезавахме с Макларън и Ред Бул. Никой не очакваше да сме на това ниво на Спа, така че според мен можем да сме доволни от свършената работа. Условията на старта бяха наистина трудни, като трасето бе мокро преди излизането и след прибирането на колата за сигурност. Вървях четвърти, когато [Дженсън] Бътън и [Себастиан] Фетел се удариха. Когато пистата бе отново чиста, можех да натисна до лимита, поведението на колата бе чудесно. [Марк] Уебър спря преди мен, за да сложи твърди гуми. Механиците ни бяха великолепни и ме изведоха пред него. Преди пак да почне да вали настигах Люис [Хамилтън]. При влизането в питлейна си казах да внимавам, защото беше хлъзгаво, но точно тогава трябваше да се оправям с куп функции по волана. Разсеях се и грешката [при спирането] бе моя: погледнах и бях по-напред, отколкото трябваше, при което блокирах предните колела, като за щастие не ударих някой от механиците. Това ми коства позиция, но в тази надпревара лесно се допускаха грешки – обясни полякът.

Чудесното представяне на Рено бе увенчано и от класирането на девето място на Виталий Петров, след като руснакът катастрофира нелепо вчера в първия си тур в квалификацията.

– Спечелването на точки бе целта днес, така че е добре задето финиширах девети. Стартът ми бе добър, а след това надпреварата премина чудесно, макар условията да бяха трудни и беше трудно да избереш гуми. Отборът взе някои прекрасни решения, като например да остана по-дълго със сликове, така че като цяло според мен извлякохме максимума. F-duct-ът освен това ми даваше великолепна скорост на правите и ми помогна неимоверно много в борбата с [Нико] Розберг – сподели руснакът.