Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица твърди, че има много възможности за 2020 г.

Кубица твърди, че има много възможности за 2020 г.

1821
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица; снимка: Уилямс

Роберт Кубица твърди, че има много възможности за пилотско място през 2020 г. Полякът вече обяви, че напуска Уилямс след края на сезона. Засега той не е обявил какво ще прави през следващата година, но очевидно няма да бъде титуляр в F1.

Роберт води преговори с екипа на Хаас за позицията на пилот по развитието. Освен това той търси варианти да се състезава в други шампионати извън F1 през 2020 г. Окончателно решение обаче той няма да вземе до края на сезона във Формула 1.

„Имам нови и различни възможности за следващата година, каза Кубица пред f1i.com. – Трябва да видим дали те ще проработят. Ако нещата се получат, ще мога да имам добър и спокоен месец декември. Но дотогава няма да има окончателно решение. Трябва да сме реалисти.”

Кубица се завърна като титуляр тази година след повече от 8 години отсъствие от пистата. Той спечели единствената точка за Уилямс до момента, но като цяло не се представи убедително и бе по-бавен от съотборника си Джордж Ръсел.

Самият Ръсел по всяка вероятност ще остане в Уилямс. В екипа на Франк Уилямс предстои да бъде решено кой ще му бъде съотборник. За позицията фаворит е сегашният резервен пилот Никола Латифи.

Заместник-шефът на екипа Клер Уилямс каза, че тимът ще обяви пилотите си за 2020 г. след края на сезона в Абу Даби.