Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица в Рено до края на 2012 г.

Кубица в Рено до края на 2012 г.

31
0

Роберт Кубица подписа продължение на договора си с Рено до края на 2012 г., съобщиха днес официално от тима. Полският пилот върви изключително добре през първата половина на настоящия сезон, като има и два подиума – в голяма степен неочаквани за екипа – в Австралия и Монте Карло. 25-годишният състезател е шести в момента в подреждането за световния шампионат с 83 точки, изпреварвайки и двамата пилоти на Мерцедес, както и Фелипе Маса (Ферари).

– Решението ми да продължа да работя с Рено не бе трудно, тъй като се чувствам като у дома в отбора – заяви Кубица. – За мен добрата атмосфера е важна, нужно е да се сработя с хората и всички заедно да работят в една и съща посока. Това се опитваме да градим от началото на идването ми в Рено. Според мен вече постигнахме много неща заедно и вярвам, че със сериозни усилия и при правилен подход можем да отидем още по-напред. Това е целта ни, но ще продължим да натискаме на всички фронтове – работата е не само до края на този сезон, а и насочена към следващия, когато ще има още големи промени в правилата и нямам търпение за това предизвикателство – допълни полякът.

Шефът на Рено Ерик Булие изрази удовлетворение от продължаването на контракта и благодари на пилота за вярата му в тима.

– През последните седмици имаше доста слухове относно бъдещето му, но това е само признание колко добре се справя през тази година и сме изключително щастливи, че подписахме. Целта ни за следващите две години е да стигнем етап, в който ще сме в състояние да се борим за титла. А за да го направим, ни трябва състезател от калибъра на Роберт: бърз, напълно отдаден и недопускащ грешки. Представянето му през първата половина на 2010 г. бе блестящо и се надяваме на страхотни резултати и в бъдеще – каза още Булие.