Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица завърши 4-ия ден от тестовете с най-добро време

Кубица завърши 4-ия ден от тестовете с най-добро време

2972
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица, снимка: Майкъл Потс

Роберт Кубица с Алфа Ромео постигна най-добро време в 4-ия ден от тестовете на отборите от Формула 1 на Каталуня. Това обаче в огромна степен се дължеше на гумите. Полякът постави най-мекия тип С5 и постигна 1:16.942 мин. 40 минути преди края на сутрешната сесия.

Втори се нареди Макс Верстапен, който кара следобед и спря на пистата в самия край на деня. С С3 гуми нидерландецът записа солиден резултат – 1:17.347 мин.

След него се наредиха Серхио Перес с Рейсинг Пойнт, Дани Квят с Алфа Таури с много силно постижение с гуми С2, и Пиер Гасли (Алфа Таури). Квят също спря в края на деня на завой 4.

Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Много добри бяха и постиженията на Алекс Албон с Ред Бул и Люис Хамилтън с Мерцедес от сутрешната сесия. Двамата заеха 6-ото и 7-ото място с гумите С2. Тайландецът бе с 12 хилядни по-бърз от световния шампион. Албон обаче прекара по-голямата част от първите 2 часа от деня в гаража заради проблем със задното окачване.

Във Ферари отново не постигнаха силни времена, но и използваха ниски режими на двигателя. Фетел завърши деня едва 10-и с С3 гуми, въпреки че използваше нов нос и предно крило.

Именно германецът предизвика първото спиране на сесията 2 часа след нейното начало. Той се завъртя на 8-и завой и мина през зоната за сигурност. Фетел обаче успя да се опази от удар в стената.

Льоклер беше зад волана на SF1000 следобед и завърши 13-и, зад Карлос Сайнц с Макларън. Тимът от Уокинг използваше ново предно крило и нов дифузьор.