Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард ядосан на Хайдфелд

Култард ядосан на Хайдфелд

47
0

Дейвид Култард (Ред Бул) бе доста ядосан на колегата си от BMW Заубер Ник Хайдфелд след квалификацията за Гран при на Китай и го обвини за това, че не успя да прескочи първата част на тренировката за място на грида. Немският пилот изпревари Култард точно преди шотландецът да започне последната си бърза обиколка. Състезателят на Ред Бул остана зад Ник през целия тур и записа 16-о време. Това определено го вбеси и той не скри раздразнението си след финала на квалификацията.

Невероятно съм разочарован от поведението на Хайдфелд. Той съвсем неочаквано ме изпревари в последния завой, точно преди началото на бързата ми обиколка. Беше твърде малко вероятно да направи по-добър тур с твърдите гуми, а и беше откъм мръсната страна на пистата плюс всички останали фактори, а на всичкото отгоре се прибра в пита преди да завърши тази си обиколка! Дотогава трябва да е знаел вече, че е достатъчно напред, така че за мен поведението му бе неспортсменско, защото всичко, което свърши, бе да съсипе моя тур – категоричен бе шотландецът.

Самият Хайдфелд бе доволен от представянето си като цяло в квалификацията, постигайки 7-о време. Той бе най-бърз в последната свободна тренировка преди квалификацията и следобед се справи по-добре с условията от съотборника си Роберт Кубица. По отношение недоволството на Култард пък Ник не направи коментар.