Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард най-бърз на Жил Вилньов

Култард най-бърз на Жил Вилньов

59
0

Дейвид Култард бе най-бърз в днешните първи свободни тренировки за Гран при на Канада. Шотландецът изпревари Хуан Пабло Монтоя, като времето му е с 3 десети от секундата по-добро от миналогодишния полпозишън. Трети остана Михаел Шумахер.
През първата тренировка най-бърз бе Рубенс Барикело. През по-голямата част от сесията начело на таблицата бе Михаел Шумахер, но в последните секунди бразилецът успя да го измести. Световният шампион удари леко Ферари-то си в мантинела, но колата не пострада сериозно.
Джанкарло Фисикела бе приятната изненада през първата сесия, след като даде трето време. Джордан-ът обаче бе с почти секунда по-бавен от двете Ферари-та.
В края на тренировката Хайнц-Харалд Френцен се завъртя опасно на два пъти само в една обиколка. Сесията обаче мина без сериозни инциденти.
През втория час нещата се обърнаха и на пистата доминираха най-вече болиди, обути с Мишлен. Пет от класиралите се в първата шестица коли бяха с продукти на френската фирма.
За изненада през втората сесия бе прието 6-ото време на Мика Сало. Обещаващ старт направиха и болидите на БАР, които са с доста промени за този уикенд.