Начало Списание Култард – новият претендент за титлата

Култард – новият претендент за титлата

105
0

Победата на Дейвид Култард в Монако го превръща в новия лидер на Макларън в титаничната битка за титлата с Михаел Шумахер и Ферари.
Вярно е, че краят на сезона още е много, много далеч, но Дейвид вече е в много по-добра позиция – и като класиране, и като състояние на духа от съотборника си Мика Хакинен.
Въпреки желязната политика на Рон Денис за абсолютно равенство между пилотите, спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг вече подсказа, че не бива да се повтаря грешката от миналия сезон и “трябва наистина да се подкрепи напълно Дейвид”.
Каквото и да направят в Макларън обаче, едва ли бързо ще могат да променят впечатлението, че този път шампионатът не върви както предишните два. Сега Ферари са напред, а Макларън догонват. Разликите са невероятно малки и това прави състезанията великолепни, сезонът върви фантастично.
Предвкусвайки още по-разкошни битки по пистите, този месец ще можем да се забавляваме и с чудесен футбол по време на Европейското първенство, което също ще следим заедно на екраните в любимия ни ClubF1 на „Веслец“ №14, където всеки ден ще трябва да се справяме и с продуктите, предлагани на различните бирени промоции.

Иван Тенчев