Начало Избрани Култард: Ръсел все още не е напълно завършен пилот

Култард: Ръсел все още не е напълно завършен пилот

1012
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Дейвид Култард коментира представянето на Джордж Ръсел. Бившият пилот от F1 смята, че британецът все още не е завършен пилот и понякога се поддава на напрежението. Култард все пак каза, че Ръсел се справя много добре в екипа от Бракли и показва израстване.

До момента представянето на Ръсел е много близко с това на съотборника му Люис Хамилтън. В момента той изостава с 22 точки от седемкратния световен шампион. Младият британец финишира седми в Бахрейн и четвърти в Саудитска Арабия. В Мелбърн Ръсел даде второ време и се надяваше да се качи на подиума. За съжаление повреда в двигателя принуди пилота на Мерцедес да приключи участието си в надпреварата

Ръсел постигна напредък през последните три състезания. Младият британец винаги намираше място в топ 5 и дори финишира трети в Барселона. По този начин той записа първи подиум от началото на сезона и десети в кариерата си.

Въпреки доброто представяне, Ръсел допусна груба грешка по време на квалификацията за Гран при на Испания. Пилотът на Мерцедес не видя, че Хамилтън идва зад него и направи движение на трасето. Това доведе до контакт между двамата, който вероятно притесни всички в Мерцедес. Германският производител обаче каза, че вината за този инцидент е изцяло тяхна и че двамата вече са забравили за случилото се.

Ръсел също така претърпя преждевременно отпадане в Q2 и потегли извън челната десетка. Британецът не успя да влезе в челната десетка, тъй като се бореше с автомобил, който нямаше сцепление.

Култард коментира представянето на Ръсел. Бившият пилот на Макларън и Ред Бул предполага, че Ръсел все още не е напълно завършен състезател, но показа сериозно израстване през последните месеци.

„Ръсел все още не е напълно завършен пилот. Той все още показва признаци на уязвимост и се поддава под напрежение“, сподели Култард.

„Това късно движение в квалификациите, където те имаха контакт, показа, че той имаше някои малки моменти, в които не бе достатъчно концентриран. Джордж все още не е напълно завършен, но е съвсем близо до това“, добави бившият пилот от F1.

Хамилтън не упрекна Ръсел заради случилото се в Q2 в Барселона. От Мерцедес пък разкриха, че двамата са опитвали да хванат от въздушната струя на Карлос Сайнц.