Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард ще се изненада, ако Фетел не спечели четвърта титла в F1

Култард ще се изненада, ако Фетел не спечели четвърта титла в F1

49
0
Себастиан Фетел

Дейвид Култард ще се изненада, ако Себастиан Фетел не спечели четвърта титла във Формула 1 този сезон, заяви самият бивш пилот на Ред Бул. Шотландецът, който сега работи като коментатор на английската ВВС, отбеляза значително подобрената форма на Мерцедес, но според него това няма да спре немския пилот.

Фетел е с 38 точки аванс във временното генерално класиране на F1 след 10 проведени надпревари. До края на сезон има 9 старта или максимум 225 пункта. Според Култард обаче историята показва, че пилотът, успял да натрупа известна преднина в началото на сезона, обикновено я запазва до края на шампионата – дори някои от съперниците да подобри представянето си.

[Дженсън] Бътън например, с Браун (през 2009 г.) – той спечели много състезания през първата половина на сезона. През втората на практика не свърши почти нищо, но удържа аванса си и взе титлата. Мерцедес изглеждат силни сега – в това няма никакво съмнение. Колата им е изключително бърза в квалификациите, дори вероятно има някакви предимства спрямо Ред Бул. Но Ред Бул разполагат с много постоянен (като представяне) пакет. Себастиан е забележителен пилот, ако погледнете колко старта има и какво е постигнал за тях, колко квалификации е спечелил и т.н. Не мога да бъда на сто процента сигурен, но ще се изненадам, ако той не вземе четвърта титла. При девет надпревари обаче, все още има много точки за печелене – обясни Култард пред gpupdate.net.

След победите на Нико Розберг и Люис Хамилтън тази година Дейвид е убеден, че те могат отново да се качат на най-високото стъпало на подиума:

– Те стават все по-силни. До финала определено ще е вълнуващо. Що се отнася до историите за Фернандо [Алонсо] и отиването му в Ред Бул, то според мен това е малко вероятно. Смятам, че е нормално тези момчета и мениджърите им да говорят с всички отбори. Той (Луис Гарсия Абад – б.р.) няма да е добър мениджър, ако не се обърне към печелещия надпревари екип. Ферари е прекрасен тим, но още по-прекрасно е да побеждаваш и да взимаш шампионати.