Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард слага край на състезателната си кариера

Култард слага край на състезателната си кариера

556
0
Дейвид Култард

Дейвид Култард, който в момента се състезава в DTM, обяви, че се оттегля от пистата. Този уикенд на трасето Хокенхайм ще бъде последното му състезание.

Култард бе пилот във Формула 1 от 1994 до 2008 г с отборите на Уилямс, Макларън и Ред Бул. През това време той спечели 13 победи, а най-доброто му класиране в шампионата бе второ място през 2001 г. След оттеглянето си от Гран при стана коментатор на F1 в BBC и през 2010 г. започна да се състезава в DTM.

Най-доброто му постижение в надпревара от германския шампионат е пето място, което постигна този сезон. В момента пилотът е 15-ти в класирането с 14 точки.

Шотландецът призна, че вече е време да промени приоритетите си:

Очаквам с нетърпение последната надпревара от този вълнуващ сезон. Този уикенд ще бъде последната ми възможност да се състезавам на това ниво, тъй като ще спра да карам в DTM. Ще се концентрирам върху развитието на работите си извън пистата и разбира се, на семейството ми.

Коментирайки бъдещата си работа в спорта Култард заяви:

Ще продължа да бъда част от семейството на Мерцедес чрез ролята ми на посланик на марката AMG.

Той изрази и искрени благодарности на хората, помогнали му в DTM:

Първо бих искал да благодаря на Норберт Хауг и на отбора му Мерцедес Моторспорт за това, че ми предоставиха възможността. Също така на Дойче Пост за тяхната подкрепа и за това, че позволиха да има реклама на фондацията Уингс фор лайф на колата. Това помогна да се увеличат осведомеността и финансирането на изследванията, свързани с нараняванията на гръбнака. Благодаря и на екипите на HWA и Mюке за помощта, която ми оказаха при преминаване от едноместни болиди в туристически автомобили. Наслаждавах се на последните три години и желая на организаторите и състезателите в DTM успехи в шампионата.