Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят изненадващо най-бърз в 3-ия ден на тестовете

Квят изненадващо най-бърз в 3-ия ден на тестовете

2680
0
Данил Квят
Данил Квят, снимка: Торо Росо

Данил Квят с Торо Росо изненадващо постигна най-добро време в 3-ия ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. Руснакът записа най-бързата обиколка в края на деня – 1:17.704 мин с най-меките гуми С5. Така той изпревари с 58 хилядни Кими Райконен от екипа на Алфа Ромео.

Финландецът записа 1:17.762 мин в сутрешната сесия също с най-меките продукти на Пирели. И изглеждаше, че ще завърши деня на върха. В края обаче Квят го измести, показвайки потенциала на болида на Торо Росо с новата задвижваща система на Хонда. Кими завърши с най-много турове от всички пилоти – 138.

Трети остана Даниел Рикиардо с Рено, като резултатът му бе постигнат с по-бавните гуми С4. През повечето време австралиецът правеше дълги серии от обиколки с по-твърдия тип С2. 4-и остана Себастиан Фетел с Ферари с най-доброто си лично време от сутринта. Следобед той се концентрира върху дълги серии.

Пети се нареди Макс Верстапен с Ред Бул, следван от Нико Хюлкенберг с Рено. Пилотите на Мерцедес – Ботас и Хамилтън, отново бяха назад като времена. И двамата обаче правеха дълги серии с повече гориво. Общо те навъртяха 182 обиколки – най-много от всички отборно.

Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

За първи път на тестовете се появи колата на Уилямс FW42. Зад волана беше Джордж Ръсел, който кара само в следобедната сесия. Той завъртя 23 обиколки и логично стана последен и то на близо 8 сек от Квят.