Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят не мисли защо Марко предпочете Албон за съотборник на Верстапен

Квят не мисли защо Марко предпочете Албон за съотборник на Верстапен

1598
0
Данил Квят
Данил Квят; снимка: Спас Генев

Данил Квят ще се съсредоточи върху собственото си каране вместо да мисли защо не бе предпочетен от Хелмут Марко за съотборник на Макс Верстапен. Руският пилот на Торо Росо заяви, че напълно уважава решението на Ред Бул да повиши доскорошния му съотборник Алекс Албон. Вторият състезател на екипа от Фаенца вече е част от големия тим на Дитрих Матешиц.

Квят разказа пред руски медии, че всичко се е развило в рамките на ден.

„Говорих по телефона с доктор Марко. Според мен искат да видят как ще се представи Албон с болид, който може да печели победи и със съотборник като Верстапен”, обясни руснакът.

Според него фактът, че той вече бе пилот на Ред Бул – през 2015 г. и до Гран при на Испания през 2016-та – е изиграл роля при взимане на решението.

„Все още не е ясно какво ще стане след 2019 г. Мисля, че трябва да изчакаме две-три седмици и може ситуацията да се поизясни. Аз няма да се задълбочавам прекалено. Трябва да си вършиш работата като хората и всичко ще е наред. Необходимо е освен това да си съсредоточен върху собствените си резултати и прогрес. Така че няма да губя време в мислене за неща, които не са директно свързани с представянето на трасе”, допълни Квят.