Начало Други Лефтеров 14-и във втората надпревара на Нюрбургринг

Лефтеров 14-и във втората надпревара на Нюрбургринг

46
0

Българският състезател в Audi TT Cup – Павел Лефтеров направи добро второ състезание на пистата Нюрбургринг, 2-и кръг от шампионата. След като бе ударен и почти напълно завъртян в първия завой при една битка за десетата позиция, той се свлече в класирането и от там трудно можеше да се върне в челото.

Павел все пак успя да се възползва от появилата се кола за сигурност и веднага след прибирането му успя да атакува пилота намиращ се след него, като от 15-а позиция, на която бе през голяма част от дистанцията, успя да се покачи до 14-то място, на което и финишира.

Стартът бе добър за Лефтеров и той успя да запази позиции близко до челото на колоната на много добра дистанция. Но тогава дойде и моментът, в който бе атакуван от вътрешната страна на първи завой, избутан в задницата, което бе причина и за завъртането му. Той се свлече до 15-а позиция, а всички пилоти пред него натрупаха моментален аванс, който на тази писта трудно може да бъде наваксан. 

В челото се проведе много сериозна битка между Шелдън Ван дер Линде, който е водач в генералното класиране на шампионата и победителят във вчерашното първо състезание – Денис Маршал, като тя в крайна сметка бе спечелена от Ван дер Линде с много силно и безстрашно каране. Последната позиция на подиума остана за Юнас Япалайнен, а на позиция зад него се класира Никлас Нилсен. Топ 5 допълни Емил Линдхолм.