Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус изключително доволни от представянето си в квалификацията

Лотус изключително доволни от представянето си в квалификацията

52
0

Екипът на Лотус имаше повод за празнуване днес, след като Ромен Грожан успя да постигне четвъртата позиция в квалификацията, а съотборникът му Пастор Малдонадо се класира осми. По този начин в Лотус записаха най-добрата си квалификация този сезон. Заради проблеми със скоростите и наложилата се поправка Грожан ще стартира от девета позиция, а Малдонадо от седма.

„Невероятна квалификация“, радваше се Грожан след чудесното си постижение. „Първоначално си мислехме, че ще изхвърчим още след втората част на квалификацията и че ще стартирам от 16-а позиция. Тогава щяхме да имаме доста гуми на разположение за състезанието. Но нещата тръгнаха много добре и в последната част дадох всичко от себе си за да постигна този резултат.

Постижението ни е резултат от множество фактори. От една страна задвижващата система разполага с чудесен квалификационен режим. Форс Индия са много силни, но успяхме да ги победим. Екипът ни работи изключително упорито и успяхме да подобрим представянето си от сесия на сесия.

Вчера вечерта направихме сериозен анализ и направихме сериозни промени за третата сесия. В нея се класирах едва 16-и, но събрахме много информация в серии с много гориво. Не сме правили промени между сутринта и квалификацията, защото колата бе добра.

Всеки път когато минаваш през О Руж с 300 км/ч. се усмихвам. От едната страна е инстинктът за самосъхранение, а от другата е детето в теб, което казва: Давай, дай газ!

Представянето ни в състезанието винаги е било по-добро от това в квалификацията. С добър баланс и хубави изпреварвания можем да спечелим доста точки тук.“

Пастор Малдонадо от своя страна не успя да блесне толкова, колкото Грожан, но въпреки това успя да влезе в последната част на квалификацията и утре ще стартира от четвърта редица.

„В началото на седмицата не разполагахме с най-добрия баланс“, обясни венецуелецът. „Но екипът свърши чудесна работа и успяхме да разрешим проблемите си. Благодарен съм на всички за усилената работа. Смятам, че утре можем да бъдем конкурентоспособни и с правилната стратегия можем да постигнем наистина добър резултат.“