Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лекарите на Бианки са започнали рехабилитационна терапия с пилота

Лекарите на Бианки са започнали рехабилитационна терапия с пилота

30
0

Лекарите на Жул Бианки са започнали рехабилитационна терапия с пилота, който все още е в безсъзнание. Това съобщи семейството на френския състезател в края на годината.

Бианки е в университетска болница в Ница. Той бе преместен там през ноември, след като катастрофира тежко по време на Гран при на Япония във Формула 1 на 5 октомври. Пилотът претърпя мозъчна операция след инцидента и бе в болница в Йокаичи, докато състоянието му позволи да бъде трансфериран.

– В края на една трудна за семейството ни година искахме да дадем информация за медицинската ситуация на Жул – заради обещанието ни да продължаваме да съобщаваме какво е положението на много му фенове – се казва в съобщението на семейство Бианки. – Възможността да приберем Жул у дома, във Франция през миналия месец бе много значителна и успокояваща стъпка. Така той може да продължи рехабилитацията си, обграден от семейството и приятелите си. Това е много важно за Жул, както и за нас. След преместването си Жул получава най-добрите грижи в интензивното отделение на Льо Сент Оспиталие Юниверситер дьо Нис, както и в рехабилитационния център там. Неврологичният му статут е непроменен: Жул е в безсъзнание, но диша самостоятелно. И въпреки че нямаме кой знае каква информация за съобщаване, за нас е успокоени, че той продължава да се бори упорито, както и знаехме, че ще стори. Това даде възможност на грижещите се за него лекари да започнат планираната, но крайно подробна програма за рехабилитационна терапия.

Семейство Бианки благодари отново на всички, изразили загриженост и съпричастност със сина им след тежкия инцидент:

– Връщайки се към събитията от последните месеци, бихме искали още веднъж да отбележим изключителната топлота и обич към сина ни. Семейството ни продължава да изживява трудни моменти, но фактът, че той е докоснал толкова много хора по цял свят ни помага да се справим. Бихме искали да отбележим също така уважението и подкрепата от медиите към семейството ни, за което сме безкрайно благодарни. Ще продължим да даваме информация, когато е възможно, както и да изразяваме искрената си благодарност към всички, продължаващи да се молят за Жул.