Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер и Ериксон ще са пилоти на Заубер през 2018 г.

Льоклер и Ериксон ще са пилоти на Заубер през 2018 г.

197
0

Шарл Льоклер и Маркус Ериксон ще са титулярни пилоти на Заубер през 2018 г. Това обяви президентът на Ферари Серджо Маркионе по време на официалното представяне на партньорството на Алфа Ромео със Заубер от следващия сезон.

Босът е и изпълнителен директор на компанията-майка ФИАТ Крайслер, притежаваща Алфа Ромео.

Заубер и Алфа постигнаха споразумение за дългогодишно сътрудничество, което включва стратегическо, търговско и технологично партньорство и обмен на инженерно и техническо ноу-хау. Моторите на Ферари, които тимът получава, вече ще носят името Алфа Ромео.

Ериксон запазва мястото си в екипа, докато младият французинът, който е част от академията за млади пилоти на Ферари, ще замени Паскал Верлайн в тима, който догодина вече ще се казва Alfa Romeo Sauber F1.

Антонио Джовинаци, който кара за Заубер в първите 2 състезания от сезона, ще бъде трети пилот на тима догодина. По време на представянето, бе показано и каква ще бъде цветовата схема на болида на Заубер през 2018 г.

Бившият вече съотборник на Ериксон – Верлайн засега остава без място в решетката за 2018. След като Заубер потвърдиха своите пилоти, остана едно вакантно място в екипа на Уилямс, където още не са обявили кой ще бъде съотборникът на Ланс Строл.