Начало Други Любен Каменов най-бързият катерач в планинско „Осогово“

Любен Каменов най-бързият катерач в планинско „Осогово“

56
0

Катерач №1 на планинско „Осогово 2016“ отново се оказа Любен Каменов (Каменов рали тим) с Мицубиши Лансер Ево 8. Панагюрецът спечели днешните квалификации за утрешния последен кръг от планинския шампионат. Любо бе най-бърз във втория от трите тренировъчни манша, като постигна време 2:41,11. Втори в общото класиране стана Христо Манолов (Боила автомоторспорт) с Мицубиши Лансер Ево 9, който остана на 5,73 сек. от Каменов. Христо също даде най-добро време във втория манш. На трето място се класира Юлиян Телийски (Дунев рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 9, на 5:83  сек., но той бе най-бърз в третото качване.

Другият претенднт за титлата на планинско – Даниел Живков (ЕФКО Рейсинг) с Ланча Делта Интеграле , остана на 5-о място, като и в общото класиране, и 3-и в клас НС 2, като бе изпреварен от Васил Въжаров (Каменов рали тим) с Опел Астра. Дани обаче каза, че едно е квалификацията, друго състезанието. Шести стана Любо Мечков (Джордан рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 9, който не е карал на планинско от първи кръг в Благоевград.

Седми и с най-добро време при автомобилите с две задвижващи колела бе Йордан Тодоров (Джордан рейсинг) със Ситроен Саксо. Джордана а-ха да отпадне. Той не завърши първия манш, като още при тръгване към старта му се отвори капака. Някой не го е закопчал. И тъй като едно зло не идва никога само, се появи проблем в скоростната кутия, като се счупи една капачка. За щастие брат му намери струтар в Кюстендил, който направи нова капачка и спаси Тодоров. Накрая се скъса и качел. Все пак Джордана не само стартира, но даде в третото изкачване 2:55,63  и е първи в НС4.

След него – 8-и беше Стефан Стоев (АРА Моторспорт) с Хонда Сивик. Той си осигури титлата още на „Шпка Дамасцена“, но изобщо не се притеснява да кара здраво. Той бе най-бърз в клас НС3, като победи с 3 секунди Ивелин Чапанов (ЕФКО Рейсинг) с Рено Клио. На 10-о място е друг пилот, осигурил си титлата, но в НС4 – Александър Димитров – Пъчката (ЕФКО ресинг) със Ситроен Саксо.

Най-бърз в RC4  Петър Поломски (BRC България) със Ситроен Саксо, а след него е кандидатът за титлата Димитър Божилов (Рангелов моторспорт) със Ситроен Саксо. Първи в RC5 бе Георги Митев (Джордан рейсинг) със Ситроен Саксо.